Публикувано от: almatour | юни 2, 2011

ТОП 5 на най-големите забележителности в света

                      ТОП 5 на най-големите забележителности в света

Всяка страна има своите забележителности,които допринасят за нейната слава – някои по-заслужени от други 🙂 Дори най-големият картоф в света успява да привлече хора,които искат да хвърлят едно око, но все пак има и по-впечатляващи,известни  aтракции в света, които ти дават възможност да изпиташ нови преживявания и да тръпнеш да разкажеш за тях.

Ето списък на ТОП 5 най-големи забележителности в света,които бихте искали да посетите.

5).Аквариум Барселона,Барселона,Испания ( L’Aquarium  de Barcelona )

Разположен на пристанището Port Vell, този подводен аквариум (най-големият в Европа), е перфектното място, на което може да заведете семейството си. Многобройните дейности за деца ще забавляват ващите мъници в продължение на часове. Тази популярна туристическа дестинация ви представя 11 000 животни от 450 вида. Една от най-атрактивните части за туристите е 80-метровия подводен тунел – докато се разхождате по него, представителите на морския животински свят плават буквално над главите ви. Освен интересно,това посещение е и образователно 🙂


4).Лондонската Тъмница,Лондон, Англия (London Dungeon)

Една от най-известните туристически атракции в Англия е Тъмницата в Лондон – огромно изложение,всяващо страх и ужас, което представя на посетители една друга страна на Англия,за която не се говори в приказките. Мястото,посветено на Great Fire of London или стаята, която свидетелства за ужасните деяния,извършени от известният Джак Изкормвача биха впечатлили всеки,който има влечение към страховитото.

3). Трамвая до връх Виктория, Хонг Конг (The Peak Tram)

Трамвай, който преминава от централната част на Хонг Конг нагоре до върха Виктория. Тази трамвайна линия е създадена от бизнесменът Александър Смит,който е притежавал хотел на върха Виктория,  и дейсвта от 1881г. насам.В стремежа си да улесни клиентите на своя хотел,той подава молба за разрешение на трамвайната линия и останалото е история 🙂 Днес туристи и жители могат да използват този транспорт няколко пъти на ден (нагоре и надолу), като се наслаждават на невероятната гледка по маршрута.


2).Акропол Атина, Гърция (The acropolis)

Събрани на едно място три храма,всеки от които изобразява различен аспект на гръцките богини, Акрополът в Атина от много време е обект на благоговение,привличащ милиони посетители годишно. Хората се разхождат из храмовете и амфитиатрите и остават безмълвни пред постройката на античната красота и изящество. Също така има и музей,в който можете да видите многобройни оригинални артифакти,които са били открити там.

 

1). Айфеловата кула, Париж,Франция (La Tour d’eiffel)

Дълго време считана за най-големият символ на френската архитектура, Айфеловата кула винаги ще бъде едно от най-посещаваните и признати сгради в света, както и една от най-атрактивните 🙂 Построена от Густаф Айфел през 1887-1889, тази кула разполага с крило за наблюдение,което преодоставя най-невероятната гледка на Париж,която  можете да си представите. Милиони дущи годишно я посещават, за да се насладят и да станат свидетели на красотата на града на любовта. Там можете да намерите и 2 ресторанта,които си струват да бъдат посетени – Altitude 95 и Jules Verne.


Отговори

  1. super!

  2. Не знаех за този аквариум. Сега ми се иска да отида до Барселона само заради него.

    • Определено си заслужава! Като се върнете, да споделите впечатления 🙂


Вашият коментар

Категории